LOADING

Type to search

ADM: profit net aproape triplat în trimestrul III 2018

Actual Agrobusiness Cereale Culturi Floarea-Soarelui Rapita Stiri

ADM: profit net aproape triplat în trimestrul III 2018

Share

Gigantul american al materiilor prime agricole, Archer Daniels Midland (ADM), prezent în România încă din 2011, aproape și-a triplat profitul net în cel de-al treilea trimestru al acestui an, la 536 milioane de dolari față de 192 milioane anul trecut, grație unei relansări în sectorul uleiurilor și rezultatelor bune obținute în Asia.

De la începutul acestui an, în nouă luni de activitate, profitul net al grupului a făcut un salt de 85%, la 1,49 miliarde de dolari, față de 807 miliarde anul trecut, arată comunicatul de presă publicat marți, 6 noiembrie 2018. În cel de-al treilea trimestru, profitul grupului s-a dublat la 881 milioane de dolari față de 485 milioane acum un an, ajungând la o cifră totală pentru primele nouă luni ale anului în curs de 2,48 miliarde dolari față de 1,8 miliarde anul trecut.

În sectorul oleaginoaselor și uleiurilor, profitul de exploatare s-a triplat la 349 milioane de dolari în trimestrul al treilea, față de 113 milioane în trimestrul trei 2017. Grupul și-a îmbunătățit performanțele în Asia, datorită grupului Wilmar, unde ADM posedă acțiuni.

O scădere a fost însă semnalată în sectorul alimentației animale, unde grupul a înregistrat o pierdere de exploatare de 13 milioane de dolari, față de un profit de exploatare de 9 milioane înregistrat anul trecut.

Grupul se arată însă optimist asupra perspectivelor, indicând că se așteaptă la un final de an „solid” și la o creștere „continuă” a vânzărilor și profitului în 2019 și în anii următori. În trimestrul al treilea, cifra de afaceri a progresat cu 6,5% la 15,8 miliarde de dolari față de 14,8 miliarde înregistrate în cursul aceleaiași perioade anul trecut, ceea ce a umflat cu 8% cifra de afaceri pentru primele nouă luni ale acestui an, la 48,39 miliarde de dolari față de 44,75 miliarde anul trecut.

Grupul american Archer Daniels Midland (ADM), cel mai mare procesator de cereale la nivel mondial, și-a extins în România, prin subsidiara germană Alfred C. Toepfer International, operațiunile de aprovizionare, stocare, transport și export prin Portul Constanța. Rețeaua include 12 silozuri de-a lungul Dunării, un depozit în vestul României și un terminal de export, în joint venture, în Portul Constanța.

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *