LOADING

Type to search

Agricultorii din Europa de Est au manifestat la Bruxelles

Actual Stiri

Agricultorii din Europa de Est au manifestat la Bruxelles

Share

Aproape 200 agricultori din Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Lituania și Letonia s-au întâlnit la Bruxelles joi, 13 decembrie 2018, cu ocazia unei reuniuni a Consiliului European, ca să-și facă auzite revendicările referitoare la bugetul PAC și la concurența în cadrul Uniunii Europene.

Ei le-au amintit șefilor Uniunii Europene promisiunile pe care aceștia le-au făcut și le-au cerut să se țină de cuvânt. „Am călătorit timp de două zile până la Bruxelles ca să ne asigurăm că cei care ne conduc nu și-au uitat promisiunile de a trata în mod egal toți agricultorii din Uniunea Europeană. Agricultorii din Europa Centrală și de Est nu vor accepta să fie plătiți mai puțin decât cei din Occident!”, a declarat președintele Camerei Agricole din Lituania.

Potrivit acestei organizații, producătorii cer ca suma acordată ca ajutor să fie cel puțin egală cu  media plăților directe ale Uniunii Europene, cum li s-a promis în 2002. Manifestanții și-au expus furia contra unei piețe comune ce pune în concurență producători care nu se bucură de aceleași subvenții.

Între alte revendicări amintim: menținerea sumelor pentru ajutoarele din Pilonul 2, simplificarea administrativă și susținerea instalării noilor agricultori, tineri sau mai puțin tineri. În Consiliul European, agricultorii s-au putut baza pe susținerea președintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaitė: „Rezistați”, le-a spus aceasta.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *