LOADING

Type to search

Agroind Cauaceu lansează Agrofertil Rapiță și Floarea Soarelui

Actual Agrobusiness Culturi Floarea-Soarelui Rapita Stiri

Agroind Cauaceu lansează Agrofertil Rapiță și Floarea Soarelui

Share

Lansat încă din primăvara acestui an, fertilizantul foliar lichid, solubil în apă, Agrofertil, face parte din oferta Agroind Cauaceu pentru toamna anului 2018. Agrofertil este un fertilizant foliar cu un conținut specific în macro și microelemente. Produsul mai conține și Zinc, microelement de o importanță deosebită în metabolismul plantelor de cultură. Macro și microelementele au rolul de a activa o serie de procese enzimatice și fiziologice de la nivelul plantei. Prezența zincului oferă posibilitatea suplimentării necesarului plantelor și, în același timp, corectează rapid carențele, eliminând întârzierile în creșterea și dezvoltarea plantelor.

Agrofertil Rapiță și Foarea Soarelui este un îngrăşământ lichid ce conţine Bor 160gr,  Molibden chelatat cu EDTA 0,049 %, Zinc chelatat cu EDTA 0,01%, Mangan chelatat cu EDTA 0,035%, Fier chelatat cu EDTA 0,07% și Cupru chelatat cu EDTA 0.007% destinat fertilizării culturilor agricole.

Borul îndeplineşte în plantă funcţia de element constructiv, fiind necesar la formarea ţesuturilor şi pereţilor celulari. Influenţează pozitiv formarea organelor de reproducere, înflorirea şi fructificarea. Prezenţa lui este necesară pentru formarea polenului şi a nodozităţilor la plantele leguminoase.

Molibdenul joacă un rol deosebit în fixarea azotului în plantă şi amplifică efectul borului. Doar 5% din Borul ce se găseşte în sol este absorbit de plantă. Absorbţia Borului din sol de către plantă este dificilă şi este îngreunată de: ph-ul solului scăzut, solurile nisipoase, solurile uscate, nivelul ridicat de calciu şi potasiu în sol. Deficitul de bor impactează negativ fixarea azotului în plantă, de aceea se recomandă aplicarea foliară cu AGROFERTIL Rapiță și Floarea Soarelui.

Mod de utilizare

Se aplică prin stropiri foliare în perioada preflorală la rapiţă şi floarea soarelui. Doza de aplicare este de 1-2 l/ha, asigurându-se o cantitate de soluţie de 200-400 l/ha. La aplicare cu pompa manuală sau atomizor, nu se depăşeşte concentraţia soluţiei de stropit de 0,5%.

Stropirea se poate face în condiţii de temperatură până la 26°C şi minim trei ore înainte de ploaie. Se umple recipientul stropitorului cu apă până la 2/3 din volum. Se porneşte agitatorul. Se toarnă cantitatea măsurată de îngrăşământ. Se completează cu apă până la umplerea recipientului stropitorului. A nu se depăşi doza recomandată.

Avantaje:

– Produsul asigură stimularea înfloritului, fructificării şi maturizării uniforme, creşterea rezistenţei la îngheţ, sporirea producţiei şi calităţii;

– Molibdenul joacă un rol deosebit în fixarea azotului în plantă şi amplifică efectul borului; aplicare uşoară odată cu tratamentele fitosanitare;

– Compatibilitate cu majoritatea pesticidelor.

Efecte:

– Influenţează pozitiv germinarea, formarea compuşilor aromatici în plante, creşterea tubului de polen, integritatea peretelui celular; diviziunea celulară şi fructificarea;

– Contribuie la menţinerea unei stări de hidratare adecvată a ţesuturilor;

– Participă la sinteza substanţelor pectice, a acizilor nucleici;

– Combate deficienţa de bor caracterizată prin reducerea fertilităţii plantelor, clorozarea şi ruginirea frunzelor tinere.

La manevrarea îngrăşământului, folosiţi mănuşi de protecţie!

Timp de pauză până la recoltare: 14 zile.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *