LOADING

Type to search

Borealis L.A.T lansează NutriGuide

Actual Agricultura de precizie Agrobusiness Cereale Culturi Rapita Stiri

Borealis L.A.T lansează NutriGuide

Share

Borealis L.A.T a lansat o nouă aplicație, NutriGuide, în scopul optimizării fertilizării. Aplicația este deja disponibilă la download, gratuit, pentru smartphone, tabletă sau computer, momentan pentru agricultorii din Austria și Franța. Pornind de la informațiile furnizate de agricultor, această aplicație stabilește un plan de fertilizare personalizat pentru culturile de grâu, orz, rapiță și porumb.

Filială a grupului Borealis și distribuitor de fertilizanți și produse azotate, Borealis L.A.T își îmbogățește gama de servicii cu această nouă unealtă de optimizare a fertilizării: NutriGuide. Obiectivul aplicației este acela de a „obține în mai puțin de șapte minute recomandări complete pentru planul de fertilizare și produsele ce trebuie utilizate în funcție de necesitățile specifice ale unei culturi date”, se arată în comunicatul de presă.

Această aplicație vine să completeze uneltele de decizie și programele planului de fertilziare deja existente, așadar „nu vizează înlocuirea acestora, ci servește doar momentul planificării soluțiilor tehnice și validării diferitelor scenarii pentru agricultor”. NutriGuide ia în considerare necesitățile pentru ansamblul elementelor nutritive: azot (N), fosfor (P), potasiu (K) și sulf (S). Se poate utiliza pentru culturile de grâu, orz, rapiță și porumb și integrează diferitele subcategorii per familie (iarnă, primăvară, grâu durum, orz pentru bere, etc.).

Între informațiile pe care le va da agricultorul remarcăm „numele și locația parcelei, tipul de cultură dorit, randamentul dorit precum și cultura și randamentele anterioare, aportul de fertilizare anterior și caracteristicile solului (adâncime, umiditate, rezultatul analizelor). Odată introduse aceste date, aplicația stabilește „un plan de fertilizare personalizat și oferă trei tipuri de rezultate complementare:

O vizualizare a necesităților culturii în elemente N, P, K și S;

Un plan de fertilizare detaliat și descompus pe luni;

O listă de produse formulată de Borealis.”

„Aflată azi într-un prim stadiu de dezvoltare, această unealtă va evolua rapid”, adaugă comunicatul Borealis L.A.T. Compania preconizează pentru următoarele luni aplicații și servicii diferențiate: „dacă actuala aplicație este și va rămâne gratuită, studiem și posibilitatea lansării unei versiuni premium”.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *