LOADING

Type to search

Bruxelles: Recepție dedicată produselor românești

Actual Agricultura Bio Albine Bovine Branzeturi Cozonac Culturi Evenimente Fructe Legume Made in Romania Ovine Pălincă Pasari Porcine Produse Hand-Made Salam Salata Stiri Sucuri Vinuri Vita de Vie Zootehnie

Bruxelles: Recepție dedicată produselor românești

Share

În data de 19 noiembrie 2018, Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), ce a avut loc în Belgia, la Bruxelles. Printre subiectele aflate pe agenda Reuniunii Consiliului s-a aflat Pachetul de reformă a Politicii Agricole Comune post-2020 (PAC), respectiv Regulamentul privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea PAC, precum și Regulamentul privind organizarea comună a piețelor (OCP) produselor agricole.

În marja lucrărilor Consiliului din data de 19 noiembrie 2018, la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană (RPRO), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană, a organizat o întâlnire cu miniștri agriculturii din statele membre, înalți funcționari europeni, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European.

Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a prezentat invitaților, în cadrul unei expoziții, produse atestate tradițional, sau cele după o rețetă consacrată, produse montane, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic, din toate zonele țării.

Oaspeții au avut ocazia să afle informații despre semințele românești și autenticitatea produselor noastre, fiind prezentate în cadrul expoziției: legume și fructe de sezon, dar și produse din lapte și carne, dulcețuri, zacuscă, produse din pește, băuturi spirtoase sau vinuri din România. Recepția, organizată în cinstea participanților, a fost animată de bucătari vestiți și somelieri care au conturat imaginea ospitalității pe care românii o arată ori de câte ori au ocazia peste granițele țării noastre. Imagini sugestive din țara noastră au fost prezentate invitaților pe tot parcursul evenimentului, acest fapt stârnind interesul oficialilor europeni de a vizita România.

Toți oficialii invitați au apreciat gustul preparatelor românești, precum și standardele de calitate ale produselor noastre prezentate în cadrul evenimentului organizat în incinta Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles. Întâlnirea face parte din lista evenimentelor premergătoare perioadei în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Sursa: MADR

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *