LOADING

Type to search

Camere video pentru detectarea bacteriei Xylella fastidiosa

Actual Agricultura de precizie Culturi Stiri

Camere video pentru detectarea bacteriei Xylella fastidiosa

Share

Cercetătorii Comunității Europene au anunțat la Ispra (nordul Italiei) că, prin studierea datelor furnizate de camerele plasate pe drone sau din avioanele de supraveghere, sunt în „măsură să clasifice fiecare măslin ca sănătos sau bolnav”. Cercetătorii au detectat prezența bacteriei Xylella fastidiosa, supranumită „ucigașa de măslini”, înainte de apariția simptomelor maladiei, raporteză un studiu publicat luni, 25 iunie 2018 în Nature Plants.

S-au scurs între 8 și 14 luni între contaminare și apariția simptomelor. „În tot acest timp, boala se poate propaga și la alți arbori”, spune Pablo Zarco-Tejada, de la Centrul comun de cercetare al Comunității europene din Ispra, co-autor al studiului.

Aceasta bacterie a fost detectată până acum în patru țări europene: Italia, Franța, Spania și Germania. Bacteria poate atinge 359 de specii vegetale, în funcție de sub-specia detectată (multiplex, pauca, fastidiosa, sandyi, morus, tashke) și nu există niciun remediu pentru însănătoșirea plantelor atinse de boală. „Studiem acum modul în care aceste metode dezvoltate pentru măslini poate fi transferat și la migdali”, anunță Pablo Zarco-Tejada.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *