LOADING

Type to search

Case IH integrează constelația Galileo în corectarea semnalului RTK+

Actual Agricultura de precizie Combine Stiri Tractoare Utilaje Agricole

Case IH integrează constelația Galileo în corectarea semnalului RTK+

Share

Pentru a îmbunătăți recepția semnalului satelitar pentru poziționarea mașinilor agricole, Case-IH integrează acum constelația europeană de sateliți Galileo, pe lângă sistemele americane GPS și rusești Glonass.

Sistemele RTK (Real Time Kinematic) utilizează în general semnalele rețelelor satelitare americane GPS sau rusești Glonass, concepute inițial pentru uz militar. Ca să le ofere utilizatorilor europeni o alternativă fiabilă sistemelor de ghidare automată RTK+, cu precizie de repetiție sub 2,5 cm, Case IH a anexat rețeaua Galileo, sistemul european destinat utilizării civile, pentru a-și consolida serviciul de corecție AFS RTK+. Adăugarea rețelei satelitare Galileo la constelația GNSS mondială implică o minimizare a riscurilor de pierdere de semnal, un factor cheie pentru integrarea semnalelor în sistemul Case IH AFS RTK+.

Unul dintre obiectivele principale este acela de a beneficia de independanța rețelei de geolocalizare europeană, chiar dacă sistemul AFS RTK+ de la Case IH era conceput să fie compatibil cu sateliții GNSS existenți și viitori și utilizabil în paralel cu rețelele GPS și Glonass. Sistemul Galileo se bazează pe capacitățile EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service), primul serviciu pan-european de navigare geostaționară, dar cu date de geolocalizare și de sincronizare mult mai precise. Rezultatul este o mai bună acoperire și un semnal mai puternic și mai fiabil.

Pentru agricultori – care vor putea profita de acest serviciu începând din ianuarie 2019 -, avantajele sunt imediate: diminuarea timpilor de imobilizare cauzați de pierderile de semnal și creșterea productivității muncii în câmp prin reducerea la minim a pierderilor și reacoperirilor între treceri grație semnalului RTK+ al Case IH. Numărul de sateliți disponibili pentru reperajul parcelei este important pentru evitarea pierderilor de semnal, cum sunt pădurile, de exemplu, unde cerul poate fi obturat. Prin integrarea acesor noi sateliți, pe lângă constelațiile GPS și Glonass, Case IH le oferă agricultorilor o nouă soluție eficace.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *