LOADING

Type to search

ecoRobotix anunță o creștere de fonduri de 9,2 milioane de euro

Actual Agricultura de precizie Agrobusiness Instalatii Stiri Utilaje Agricole

ecoRobotix anunță o creștere de fonduri de 9,2 milioane de euro

Share

Compania elvețiană ecoRobotix SA, ce construiește roboți pentru distrugerea buruienilor, a anunțat o a doua creștere de fonduri ce atinge suma de 9,2 milioane de euro, cu Capargo și BASF Venture ca investitori.

„După o creștere de fonduri de 2,6 milioane de euro în anul 2016, ecoRobotix a trecut în cea de-a doua fază a existenței sale, care înseamnă creșterea la stadiul de întreprindere comercială internațională”, explică Aurélien G. Demaurex, CEO și co-fondator al ecoRobotix. „Pe lângă investitorii noștri istorici, suntem încântați de interesul manifestat de noii investitori europeni cum sunt Capargo și BASF Venture Capital. Aceștia vor contribui în manieră semnificativă la atingerea obiectivelor de piață pe care ni le-am propus”.

Fondată în anul 2011, ecoRobotix construiește roboți autonomi de distrugere a buruienilor alimentați cu energie solară. Acești roboți pot să pulverizeze microdoze de erbicide cu precizie, doar asupra buruienilor, fapt ce reduce utilizarea erbicidelor și numărul de ore necesare dezburuienării.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *