LOADING

Type to search

Greenyard închide fabrica din Ungaria în urma contaminării cu Listeria

Actual Culturi Fructe Legume Stiri

Greenyard închide fabrica din Ungaria în urma contaminării cu Listeria

Share

Grupul belgian Greenyard, unul dintre principalii furnizori de fructe și legume din lume, a anunțat că se vede constrâns să-și închidă fabrica de produse congelate din Ungaria după ce a descoperit contaminarea acestora cu bacteria Listeria, care a ucis nouă persoane în Europa din anul 2015.

EFSA, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, a semnalat pe 29 iunie grupului belgian că bacteria Listeria a fost detectată în eșantioanele de legume congelate produse de fabrica din Ungaria. Grupul belgian a publicat vineri, 13 iulie, un comunicat de presă în care cere o anchetă asupra unei posibile legături de cauzalitate medicală între decesele survenite și contaminarea din fabrica sa din Ungaria. Unitatea de producție a fost închisă și toate produsele congelate datate între august 2016 – iunie 2018 au fost retrase de pe piață, indică Greenyard. „Retragerea de pe piață este o măsură de precauție și nu implică faptul că produsele retrase sunt contaminate”, precizează grupul în comunicatul de presă.

Conducerea Greenyard este într-un „contact permanent cu Comisia Europeană și cu autoritățile competente”, adaugă comunicatul. Cotația Greenyard a fost suspedată vineri la Bursa din Bruxlles, după ce a suferit o cădere de 10%.

Întrepridere de familie fondată de Hein Deprez în anul 1987, Greenyard a devenit un colos în sectorul transformării și distribuției de fructe și legume prin achiziționarea unor societăți ca Unveig (frcute, legume, plante și flori), Pinguin (produse congelate), Peltracom (horticultură) și Noliko (conserve de fructe și legume). Grupul este prezent în 27 de țări și numără 10.000 de angajați. Vă amintim că nouă persoane au murit și alte 38 s-au îmbolnăvit începând din 2015, după ce au consumat produse infectate cu bacteria Listeria în cinci țări din Uniunea Europeană: Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia și Regatul Unit.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *