LOADING

Type to search

INS: În anul 2017, valoarea producției agricole s-a ridicat la 78,5 miliarde lei

Actual Agrobusiness Albine Bovine Cereale Culturi Floarea-Soarelui Fructe Legume Ovine Pasari Porcine Rapita Sfecla Soia Stiri Zootehnie

INS: În anul 2017, valoarea producției agricole s-a ridicat la 78,5 miliarde lei

Share

Valoarea producţiei ramurii agricole s-a situat, anul trecut, la 78,494 miliarde de lei, cele mai mari valori înregistrându-se în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.

Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.

În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta a fost, în general, nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei ramurii agricole la nivel naţional.

Potrivit sursei citate, în anul 2017, producţia vegetală a înregistrat creşteri cuprinse între 37,1%, în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, şi 7,8%, în regiunea de dezvoltare Centru.

De asemenea, la producţia animală, anul trecut s-au înregistrat creşteri de 4,5% în regiunea Vest şi de 0,4% în regiunea de dezvoltare Sud-Est. Pe de altă parte, scăderi ale producţiei animale s-au consemnat în regiunea de dezvoltare Nord-Est, cu 3,2%, şi în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, cu 2,1%.

În cursul anului trecut, valoarea producţiei ramurii agricole a fost 78,494 miliarde de lei, cu cele mai mari cuantumuri consemnate în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, urmată de regiunile Sud-Est şi Nord-Est. Cele mai mici valori s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Centru, Vest şi Nord-Vest. Regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov are o importanţă nesemnificativă din punct de vedere agricol, se menţionează în statistica oficială.

Datele INS relevă, totodată, că structura valorii producţiei ramurii agricole, în 2017, este asemănătoare cu cea din anul precedent. Astfel, la producţia vegetală, ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia (20,9%), Sud-Est (19,2%) şi Nord-Est (14,3%), iar la producţia animală regiunilor de dezvoltare Nord-Est (18,9%), Sud-Muntenia (15,7%) şi Nord-Vest, respectiv Centru (14,6%).

Sursa: Agerpres

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *