LOADING

Type to search

McDonald’s anunță reducerea administrării de antibiotice prezente în carnea de vită

Actual Bovine Stiri Zootehnie

McDonald’s anunță reducerea administrării de antibiotice prezente în carnea de vită

Share

McDonald’s a anunțat marți, 12 decembrie 2018, un plan prin care vizează reducerea administrării de antibiotice la carnea de vită din burgerii serviți în restaurantele sale din întreaga lume.

Colosul american al fast-food-ului a detaliat acest plan în trei etape, ce va consta în primul rând în realizarea unui studiu despre administrarea antibioticelor în cele 10 țări care îi furnizează cea mai multă carne de vită. Grupul va stabili apoi, până la finele anului 2020, obiectivele acestei administrări, și va comunica rezultatele începând din 2022.

Această mutare intervine datorită avertismentelor mai multor specialiști din sectorul sănătății, dar și în urma adoptării unei rezoluții în cadrul adunării generale a Națiunilor Unite, în septembrie 2016, care face apel la o acțiune coordonată pentru împiedicarea administrării abuzive a acestor medicamente.

Potrivit Lena Brook, expert în probleme alimentare la Natural Resources Defense Council, un ONG caonsacrat protecției mediului, „43% din antibioticele cu implicare medicală importantă vândute în sectorul creșterii animalelor în statele Unite sunt destinate industriei cărnii de bovine, față de doar 6% la carnea de pui”.

„Majoritatea acestor medicamente sunt distribuite masiv în alimente sau în apă, adesea animalelor care nu sunt bolnave, ca să le ajute să supraviețuiască în condiții insalubre, în unele ferme”, a adăugat ea.

Lena Brook a salutat anunțul colosului fast-food-ului estimând că „în bătălia ce vizează stoparea administrării masive de antibiotice, decizia McDonald’s lansează un mesaj clar asupra faptului că, în scurt timp, practicile actuale nu vor mai fi tolerate”.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *