LOADING

Type to search

New Holland sărbătorește 100 ani de tractoare Fiat

Actual Evenimente Stiri Tractoare Utilaje Agricole

New Holland sărbătorește 100 ani de tractoare Fiat

Share

Lansat în 14 august 1918, modelul 702 a fost construit în scopul umplerii golului de mână de lucru cu care se confrunta Europa la finele Primului Război Mondial. Au apărut apoi alte modele, între care 700C, primul tractor șenilat din Europa, din anul 1932 până în 1983, când firma din Torino a fost cumpărată de Hesston și Braud și redenumită FiatAgri.

În acest moment al istoriei sale, constructorul italian arborează culoarea maro „teracotă” a lui Heston și trece de la seria 80 la seria 90. Comercializată în întreaga lume, seria 90 se distinge printr-un design inovator pentru acea vreme, cu cabina suspendată pe silentblocks, climatizare și un nivel sonor de numai 80dBA în cabină, remarcabil de scăzut pentru acele timpuri. Seria 90 cuprinde tractoare de la 55 la 180 cp și se bucură de un real succes până la stoparea ei ce survine între anii 1990 – 1994. În 1991, Fiat Group cumpără 80% din societatea Ford New Holland și integrează FiatAgri în divizia sa de agricultură. În 1994, Fiat devine proprietarul integral și își redenumește întreaga activitate agricolă „New Holland”.

Dacă identitatea FiatAgri s-a pierdut oarecum de-a lungul vremii, odată cu brandul New Holland, impactul său în domeniul agricol rămâne în sufletele agricultorilor europeni ca una dintre mărcile esențiale ce a furnizat soluții durabile, economice și fiabile unei agriculturi moderne. Această moștenire contină azi cu Fiat Centenario, concept inspirat din seria 90 și creat de CNH Industrial Design Center. Gama FiatAgri este revăzută și actualizată cu un design cu liniile mai fluide ale tractoarelor moderne și o caroserie ce amintește de tractorul New Holland pe gaz metan prezentat atât anul trecut cât și în acest an la expoziția EIMA, de la Bologna.

Cea de-a doua componentă a evenimentului ce marchează cei 100 ani de tractoare torineze este seria limitată Fiat Centenario. Aceasta a fost revăzută cu emblema asociată frunzei New Holland în culoarea teracotei. Tractoarele comemorative vor fi disponibile în șase modele utilitare, specializate și șenilate (T5.120 EC, T5.115, T4.110F cu cabină, T4.110LP ROPS, T4.110FB ROPS și TK4.110 ROPS). Fiecare tractor din aceste șase game poartă o placă numerotată ce îl identifică drept unul dintre cele 100 modele ale ediției limitate.

Tractorul Fiat Centenario și o gamă de modele Fiat Centenario ediția limitată vor fi expuse într-un spațiu destinat celebrării centenarului în standurile New Holland din principalele expoziții și evenimente agricole eruopene pe tot parcursul anului 2019.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *