LOADING

Type to search

Petre Daea: „Bugetul PAC trebuie să fie consistent pentru a oferi soluții specifice pentru agricultură”

Actual Evenimente Politica Agricola Comuna Stiri

Petre Daea: „Bugetul PAC trebuie să fie consistent pentru a oferi soluții specifice pentru agricultură”

Share

În 20 noiembrie 2018, a avut loc la Bruxelles o întâlnire a Trio-ului România, Finlanda, Croația, ocazie cu care au fost puse în discuție dosarele gestionate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru perioada ianuarie- iunie 2019, când România va deține Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii, ministrul Petre Daea a prezentat temele legislative aflate pe agenda europeană și stadiul acestora, subliniind prioritățile României pe domeniul agriculturii și pescuitului.

În intervenția sa, ministrul Petre DAEA a punctat că „Trio-ul va acorda o atenție deosebită Politicii Agricole Comune având în vedere importanța acesteia pentru securitatea alimentară, creșterea productivității, asigurarea unui nivel de trai echitabil pentru fermieri, stabilizarea piețelor, precum și rolul cheie al acesteia pentru cetățeni și societate în ansamblu privind protejarea mediului și adaptarea la schimbări climatice, generarea de locuri de muncă și creștere economică, și nu în ultimul rând menținerea viabilității zonelor rurale. Din această perspectivă, bugetul PAC trebuie să fie consistent pentru a oferi soluții adaptate și specifice pentru agricultură și dezvoltare rurală. Reducerea decalajelor poate fi realizată prin finanțări adecvate în domeniul dezvoltării rurale, precum și prin asigurarea unei convergențe reale a plăților directe”.

Ministrul a precizat că PAC va pune un accent puternic pe deblocarea potențialului în materie de cercetare, inovare, formare și utilizare a serviciilor de consiliere, pentru a îmbunătăți grija față de mediu și climă, inclusiv prin utilizarea mai eficientă a resurselor.

De asemenea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a subliniat importanța colaborării la nivel politic și de experți tehnici pentru a obține rezultate comune în cadrul președinției României la Consiliul UE.

Sursa: MADR

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *