LOADING

Type to search

Programul european „fructe, legume și lapte în școli” debutează în 10 septembrie 2018

Actual Bovine Culturi Legume Ovine Stiri Zootehnie

Programul european „fructe, legume și lapte în școli” debutează în 10 septembrie 2018

Share

Comisia Europeană a amintit luni, 3 septembrie 2018, că programul de distribuire a fructelor, legumelor și laptelui reîncepe în același timp cu noul an școlar în statele membre participante.

„Vizând încurajarea alimentației sănătoase la copii, acest program prevede distribuirea de fructe, legume și produse lactate, dar și programe pedagogice destinate să le explice școlarilor importanța unei bune nutriții, precum și modul în care sunt produse alimentele”, detaliază Comisia Europeană în comunicatul de presă publicat ieri.

Autoritățile de la Bruxelles estimează că au inclus în acest program peste 30 milioane de școlari în anul școlar 2017 – 2018, numărul stabilimentelor participante fiind în creștere. Programul este dotat cu un buget de 150 milioane de euro pentru fructe și 100 milioane de euro pentru lapte și produsele lactate.

„Este important să cunoaștem de unde provin alimentele noastre și că producerea lor a necesitat o muncă grea, afirmă Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură. Datorită programului Uniunii Europene în școli, elevii au ocazia nu numai de a cunoaște mai multe despre agricultură și producție, ci și de a consuma fructe și legume de calitate”.

Pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *