LOADING

Type to search

Syngenta anunță trei noi varietăți oleice de floarea soarelui

Actual Culturi Floarea-Soarelui Stiri

Syngenta anunță trei noi varietăți oleice de floarea soarelui

Share

Syngenta a anunțat într-un comunicat de presă, publicat la începutul lunii decembrie, că pregătește trei noi varietăți oleice de floarea soarelui pentru următoarea campanie agricolă și vrea să-și reînnoiscă oferta până în 2023.

Pentru campania 2019, Syngenta lansează trei noi varietăți oleice destinate pentru moment fermierilor din Franța. Toate aceste varietăți sunt „dotate cu toleranță la noile tipuri de putregaiuri oficial recunoscute, cu toleranță la orobanche și au au comportament bun față de verticilium și phomopsis”, a declarat Sylvain Lascabettes, șeful pentru piața de semințe de floarea soarelui de la Syngenta France.

SY Octavio este o varietate semi-precoce, care beneficiază de o stabilitate de randament (+1% randament față de Tutti, referința momentului).

NX72394 este tot o varietate semi-precoce și dispune de „un conținut foarte bun de ulei”.

SY Genio este o varietate semi-tardivă și „este adaptată în special condițiilor favorabile pentru a obține performanțe de randament”.

„Prin proprietățile sale anti-oxidante și prin conținutul ridicat de acizi grași monoesaturați, uleiul de floarea soarelui oleic este tot mai căutat de industriași, care vor să înlocuiască uleiul de palmier”, explică Sylvain Lascabettes.

În fața acestei cereri, Syngenta intenționează ca, până în 2023, să-și reînnoiscă oferta la floarea soarelui. Compania a achiziționat recent firma argentiniană de seminte Nidera și vrea „să-și mărească bugetul de cercetare și dezvoltare pentru floarea soarelui în întreaga lume cu 50% până în 2023, pentru a-și optimiza genetica de care dispune”.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *