LOADING

Type to search

UE revede în scădere randamentele culturilor

Actual Cereale Culturi Floarea-Soarelui Porumb Rapita Stiri

UE revede în scădere randamentele culturilor

Share

În Raportul publicat luni, 18 iunie, Comisia europeană a revăzut în scădere prognozele de randament pentru toate culturile de iarnă, porumb și floarea-soarelui, în special din cauza condițiilor meteo excepțional de calde și secetoase în Europa centrală, orientală și septentrională.

Precipitațiile abundente și, local, foarte intense în Italia centrală și în Franța au provocat o creștere a numărului de dăunători și de boli. Ploile abundente din Spania și Turcia au fost benefice culturilor. O revizuire în creștere a fost chiar făcută pentru Spania. În majoritatea Europei centrale, orientale și septentiornale, temperaturile calde, asociate cu un deficit persistent de precipitații, au afectat culturile de iarnă în timpul înfloririi sau la umplerea boabelor (Germania) sau la înspicat (Danemarca și Suedia). Culturile de primăvară sunt afectate în centrul și nordul Poloniei, în Letonia, Estonia, Finlanda, Suedia și Danemarca.

Seceta a lovit România, Ungaria și Bulgaria, unde culturile de iarnă au intrat în faza de maturitate, iar aprovizionarea slabă cu apă combinată cu temperaturile ridicate a limitat acumularea de biomasă în timpul umplerii boabelor și a provocat o maturitate precoce. Astfel, randamentul mediu european la grâu este estimat acum la 6,04 t/ha (-1,2% față de precedenta campanie), iar cel de orz la 6,8 milioane de tone (- 3,1%). În privința porumbului, se estimează 7,35 t/ha (- 6,4% față de anul trecut), iar la rapiță randamnetul mediu este estimat la 3,05 t/ha (o cădere de 7,3% în raport cu anul precedent. La floarea-soarelui, randamentul estimat este 2,27 t/ha (- 7,2% față de anul trecut).

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *