LOADING

Type to search

Uniunea Europeană: Pachet pedagogic pe teme de agricultură destinat profesorilor

Actual Agricultura Bio Agrobusiness Agroturism Albine Bovine Cereale Culturi Floarea-Soarelui Fructe Legume Ovine Pasari Politica Agricola Comuna Porcine Produse Hand-Made Stiri Zootehnie

Uniunea Europeană: Pachet pedagogic pe teme de agricultură destinat profesorilor

Share

Studii recente au arătat faptul că populația urbană din Uniunea Europeană și în special tinerii simt că au pierdut legătura cu agricultura ca sursă a alimentelor de care beneficiază. Aceștia nu conștientizează rolul extrem de important al fermierilor atât în societatea noastră, cât și la nivel de economie, nu doar pentru aprovizionarea cu alimente, ci și pentru protecția mediului și a resurselor naturale, precum și pentru menținerea vitalității zonelor rurale. Prezentul pachet de resurse a fost creat ca reacție la această pierdere a legăturii.

Pachetul reprezintă o colecție de resurse didactice și educaționale gata de utilizare, care urmăresc să crească gradul de conștientizare în rândul tinerilor europeni cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani cu privire la importanța alimentelor și a agriculturii pentru Europa.

Pachetul este conceput pentru uzul profesorilor de diverse discipline, ca de exemplu geografie, științe, cetățenie, economie, studii europene, economie națională, științe agricole, tehnologia informației și comunicațiilor și științe sociale.

Printr-o selecție de instrumente și activități diverse și complementare, profesorii îi pot ajuta pe elevi să descopere trei teme principale relevante: alimente, mediu și zona rurală. Pachetul nu urmărește să asigure instrumente pentru a preda elevilor politica Uniunii Europene în sine, ci să ilustreze beneficiile agriculturii pentru toți cetățenii.

Descărcați ghidul profesorului. Acesta include informații generale, și anume o fișă informativă și un glosar care să vă ajute să răspundeți la întrebările elevilor dumneavoastră, precum și două planuri de lecții introductive.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *