LOADING

Type to search

UPL Corporation cumpără Arysta LifeScience

Actual Agrobusiness Stiri

UPL Corporation cumpără Arysta LifeScience

Share

Platform Specialty Products Corporation a anunțat recent că a cedat Arysta LifeScience, compania ce lucrează în domeniul soluțiilor pentru agricultură, către UPL Corporation pentru o cifră ce depășește 4 miliarde de dolari.

În urma acestei tranzacții va apărea cel de-al cincilea grup mondial de produse pentru protecția culturilor: UPL și Arysta vor forma împreună o nouă companie specializată în oferirea de soluții complete pentru protecția și gestionarea agronomică a unui număr mare de culturi. Finalizarea tranzacției este prevăzută pentru primele luni ale anului 2019.

Aflată în proprietatea celor de la Platform, Arysta s-a dezvoltat puternic, crescând la scară globală datorită unei serii de achiziții complementare propriei afaceri, dublând-și gama de noi produse. Au fost realizate investiții semnificative în cercetare și dezvoltare, și în formarea continuă a colaboratorilor, fapt ce a oferit posibilitatea apariției unei echipe de specialiști la nivel mondial.

În ceea ce privește UPL, aceasta este una dintre companiile cu cea mai mare creștere pe piața produselor pentru protecția culturilor. UPL a activat încă din 1969, mai întâi ca producător local de agrofarmacie, urmând să devină apoi o multinațională de succes cu un amplu portofoliu de produse.

Ce își doresc cele două companii? „Din complementaritatea substanțelor active sintetizate la nivel global de UPL și sistemul inovativ de cercetare și dezvoltare combinat cu parteneriatele tehnologice realizate de Arysta, se va naște o companie ce va furniza producătorilor agricoli soluții complete, competitive și diferențiate; noua UPL va furnizorul „one-stop-shop”, care va satisface toate cerințele clienților săi referitoare la culturile-cheie. Această combinație de factori va crește accesul la piață, va consolida canalele de distribuție și va ajunge la milioane de agricultori în peste 100 de țări din întreaga lume”, se arată în comunicatul de presă.

Jai Shroff, CEO la UPL, a declarat că „Arysta are o competență fără pereche în dezvoltarea de soluții pe măsură realizate în baza exigențelor locale și întegrează soluții pentru protecția culturilor și a produselor în perioada de post-recoltă. Misiunea noii UPL este aceea de a fi principalul furnizor global de soluții pentru culturi. Obiectivul este satisfacerea cerințelor  alimentare pe termen lung în orice parte a lumii”.

La rândul său, Diego Lopez Casanello, președintele Arysta, a declarat: „Anunțul de azi este un atestat de încredere enorm în Arysta și în echipa sa. Ambele companii sunt complementare. Dimensiunile și posibilitățile noii companii vor genera o valoare semnificativă pentru cultivatori, distribuitori și parteneri. Această tranzacție înseamnă începutul unui nou capitol entuziasmant”.

Arysta Lifescience are cca. 3.400 de angajați care lucrează în peste 60 de țări și o cifră de afaceri de cca. 1,9 miliarde de dolari în 2017.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *