LOADING

Type to search

Ziua Porumbului: eveniment anulat în ferma lui Nicolae Sitaru

Actual Agrobusiness Cereale Culturi Evenimente Porcine Stiri Zootehnie

Ziua Porumbului: eveniment anulat în ferma lui Nicolae Sitaru

Share

Primăria comunei Cochina, din județul Ialomița, a trimis în data de 23 august 2018 o înștiințare oficială către administratorul societății Elsit, fermierul Nicolae Sitaru, prin care se hotărăște „interzicerea de evenimente publice ce presupun agrolmerări de persoane pe o rază de 10 km în jurul exploatațiilor comerciale de suine de la nivelul județului Ialomița” până la finalizarea operațiunilor de stopare a extinderii virusului pestei porcine africane.

Hotărârea a fost luată încă din data de 16 august 2018 de către Consiliul Local pentru Combaterea Bolilor Ialomița. Anul acesta, „Ziua Porumbului” trebuia să aibă loc în data de 20 septembrie, în ferma lui Nicolae Sitaru din satul Orezu, comuna Ciochina.

Localitățile vizate de această interdicție sunt Căzănești, Sărățeni, Munteni-Buzău, Rovine, Crunți, Andrășești, Orboiești, Marsilieni, Ciochina, Cotorca, Ciocârlia, Gârbovi, Valea Măcrișului, Grindași și Grindu.

Vă amintim că, în data de 22 august, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a prezentat harta la zi a răspândirii pestei porcine africane: aproape 120.000 de porci sacrificaţi şi 725 de focare active în judeţele Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Tulcea, Brăila, Constanţa, Ialomiţa, Galaţi, Călăraşi şi Ilfov. Din păcate, acest bilanț negativ ia proporții catastrofale prin confirmarea, sâmbătă, 25 august 2018, existenței virusului pestei porcine africane în cea mai mare fermă de porci din România, a doua ca mărime din Europa, complexul din localitatea Gropeni, județul Brăila, unde există aproape 140.000 porci. „De luni se va trece la eutanasierea tuturor animalelor din fermă”, conform declarației directorului DSV Brăila, Gicu Drăgan.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *