LOADING

Type to search

Ziua Rapiței 2018: Corteva anunță Corveto pe bază de Arylex

Actual Culturi Evenimente Rapita Stiri Ziua Rapitei Ziua Rapitei 2018Marghita

Ziua Rapiței 2018: Corteva anunță Corveto pe bază de Arylex

Share

Cu ocazia evenimentului „Ziua Rapiței”, desfășurat în 24 mai, la Marghita (Bihor), Florian Bochiș, Directorul de vânzări al companiei Corteva, a prezentat hibrizii de rapiță de toamnă cultivați în platforma demonstrativă.

PT 225 este hibrid semi-timpuriu, ce deține o cotă de piață de 70% din vânzările Corteva la rapiță. Următoarea gemerație de hibrizi a fost reprezentată de hibrizii PT 264 și PT 271. Ambii au o maturitate semi-timpurie, o bună toleranță la bolile culturii de rapiță (Sclerotinia). PT 271 are o ramificare foarte bună, o talie de 160 – 180 cm și o productivitate foarte bună. Recomandările specialiștilor la semănat pentru acest an sunt PT 264 și PT 271, pentru care se speră la o capacitate de producție de peste 4.500 kg/ha, ceea ce poate însemna producții bune și foarte bune în condițiile de cultură ale acestui an.

În ceea ce privește tratamentul la sămânță, Adela Savin, Area sales manager la Corteva AgriScience a prezentat insecticidul Lumifosa, care este înlocuitorul neonicotinoidelor și va putea fi utilizat doar de către producătorii de sămânță în tratamentul semințelor.

Galera Super este produsul cu cea mai mare cotă de piață atunci când vorbim de erbicidarea la rapiță, fiind produsul cu care se rezolvă problema buruienilor dicotiledonate, atât anuale cât și perene. Unul dintre punctele forte ale lui Galera Super este că poate fi aplicat începând din toamnă până în primăvară, până la apariția butonului floral. De asemenea, rezolvă un spectru foarte larg de buruieni (ex. turița).

Pilot este graminicidul din portofoliul Corteva care completează foarte bine Galera Super, spectrul de buruieni la rapiță fiind astfel bine acoperit de aceste produse.

Dacă apare o nouă generație de hibrizi, atunci trebuie să apară și o nouă generație de erbicide, care vine în completarea portofoliului de produse pentru rapiță. Va apărea o moleculă nouă care se numește Arylex, și va fi prezentă în câteva produse pentru cereale păioase și rapiță, între care noul Corveto, ce acționează bine asupra buruienilor și în câteva ore se observă efectul trecerii cu acest produs. Corveto va rezolva buruieni problemă ca Veronica în cultura de rapiță.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *