LOADING

Type to search

Ziua Rapiței 2018: Donau Saat vine cu Clarus, Pantheon și President

Actual Culturi Evenimente Rapita Stiri Ziua Rapitei Ziua Rapitei 2018Marghita

Ziua Rapiței 2018: Donau Saat vine cu Clarus, Pantheon și President

Share

Paul Tirpe, reprezentatul pe zona de Vest a Donau Saat, a prezentat cu ocazia evenimentului de la Marghita, ce a avut loc în 24 mai, trei dintre cei cinci hibrizi cultivați în platforma demonstrativă. Primul hibrid, Clarus, este un un soi timpuriu, care o pornire foarte bună în vegetație și o excelentă rezistență la iernare. În anul 2016, în testarea de la Marghita, acest hibrid a realizat un rezultat de producție care îl clasează pe locul 3, respectiv, locul 5 în platforma de la Diosig.

Pantheon este un hibrid nou, care a intrat în testare anul trecut, urmând să fie disponibil în acest an. Pantheon este un hibrid semi-timpuriu, cu o pornire bună în vegetație, o rezistență bună la iernare și la cădere și o toleranță bună la bolile rapiței, realizând anul trecut în platforma de la Marghita o producție de peste 5.600 kg/ha.

Ultimul hibrid prezentat de cei de la Donau Saat este President, un hibrid semi-tardiv, cu un potențial de producție foarte bun, având un conținut ridicat de ulei, o adaptabilitate la temperaturi scăzute și o rezistență bună la boli precum Sclerotinia și Phoma. President a obținut anul trecut, în ferma de la Diosig, locul 3, cu o producție de peste 6.000 kg/ha.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *