LOADING

Type to search

Ziua Rapiței 2018: hibrizii Euralis în platforma de la Marghita

Actual Culturi Evenimente Rapita Stiri Ziua Rapitei Ziua Rapitei 2018Marghita

Ziua Rapiței 2018: hibrizii Euralis în platforma de la Marghita

Share

Compania Euralis a prezentat șase hibrizi de rapiță de toamnă în platforma demonstrativă de la Marghita. Patru dintre aceștia vor fi comercializați în toamna anului 2018: ES Eldorado, este un hibrid semi-timpuriu, nou, cu un potențial bun de producție, rezistent la phoma și la iarnare.

ES Barocco este tot un hibrid semi-timpuriu, care, într-un an normal, are o pornire foarte rapidă în vegetație, recomandată fiind folosirea unui regulator de creștere. Are o rezistență foarte bună la boli, la iernare și la scuturare.

ES Imperio este tot un hibrid nou, semi-tardiv, cu un potențial ridicat de producție, rezistența la phoma și la iernare fiind cele două caracteristici pentru care specialiștii de la Euralis îl recomandă spre cultivare.

Un alt hibrid prezentat la Marghita este ES Mercure, un hibrid semi-tardiv, care are cea mai mare rezistență la iernare și care poate da producții bune indiferent de condiții, fiind foarte stabil în orice regiune din țară. Are și o capacitate foarte bună de conversie a nutrienților în biomasă și producție.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *