LOADING

Type to search

Ziua Rapiței 2018: Syngenta prezintă Technic, Vesuvio și Harnas

Actual Culturi Evenimente Rapita Stiri Ziua Rapitei Ziua Rapitei 2018Marghita

Ziua Rapiței 2018: Syngenta prezintă Technic, Vesuvio și Harnas

Share

Compania Syngenta a fost prezentă la „Ziua Rapiței”, eveniment ce a avut loc în premieră anul acesta la Marghita, în data de 24 mai. Conform spuselor lui Dan Spătaru, reprezentat de vânzări Syngenta, tehnologia companiei pe partea de rapiță „începe încă de la semănat, cu erbicidarea preemergentă, recomandată, deoarece combate buruienile încă din stadiile inițiale de dezvoltare, fapt ce permite o uniformitate și un echilibru în cultura acestei plante. După aceasta, recomandăm aplicarea Toprex – fungicid și regulator de creștere – în 4 – 6 frunze și, nu în ultimul rând, insecticidele de contact.”

Pe partea de hibrizi, Syngenta a prezentat Technic este un hibrid timpuriu cu pornire foarte bună în vegetație, un hibrid cu o ramificare impresionantă – pleacă chiar de jos, cu o înflorire timpurie, rezistență la scuturare, toleranță împotriva principalilor agenți patogeni (Phoma, Sclerotinia). Acest hibrid are și o productivitate bună, anul trecut a obținut o producție de 5.800 kg/ha la Marghita.

La rândul său, Vesuvio este un hibrid ce se pretează la semănatul tardiv, pentru fermierii care urmăresc ca semănatul să fie făcut în condiții optime. Acest hibrid poate intra într-o perioadă scurtă bine dezvoltat în iarnă. Are o pornire în vegetație rapidă, o înflorire timpurie, un număr mare de silicve și productivitatea a fost de 6.000 kg/ha, în județul Olt.

Hibridul etalon al demonstrației celor de la Syngenta a fost Harnas, care a obținut anul trecut 6.200 kg/ha în județul Bihor, iar anul acesta este folosit ca martor pentru toate celelalte culturi.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *